19 κόλπα από επαγγελματίες σεφ που δεν υπάρχουν σε κανένα βιβλίο μαγειρικής

19 κόλπα από επαγγελματίες σεφ που δεν υπάρχουν σε κανένα βιβλίο μαγειρικής

19 κόλπα από επαγγελματίες σεφ που δεν υπάρχουν σε κανένα βιβλίο μαγειρικής

 

Συμβουλές για τη μαγειρική: Το φαγητό αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής. Το μαγείρεμα στο σπίτι, προϋποθέτει κόπο και χρόνο. Ειδικότερα, σε περίπτωση που θέλεις να καταγράψεις συνταγές και να βελτιωθείς μαγειρικά.

Παρακάτω βρίσκεται μία λίστα, με συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να γίνεται καλύτεροι.

Αναλυτικότερα:

 

19 κόλπα από επαγγελματίες σεφ που δεν υπάρχουν σε κανένα βιβλίο μαγειρικής

Ακολουθούν δεκαεννιά συμβουλές για τη μαγειρική:

– Μαλακώστε το μοσχάρι με μια στρώση baking soda: Αφήστε για 5 λεπτά και μετά ξεπλένετε. Το μοσχάρι θα είναι τρυφερό και τέλειο για μαγείρεμα.

κόλπα από επαγγελματίες σεφ

– Εάν καείτε, βάλτε ωμό κρεμμύδι για να απαλύνετε τον πόνο

ωμό κρεμμύδι

– Για τέλειες τηγανητές πατάτες: Αφού τις μαλακώσετε ελαφρά στην φωτιά με λίγο νερό, προσθέστε μια κουταλιά αλεύρι στη κατσαρόλα και κουνίστε δυνατά. Το αλεύρι θα κολλήσει στις πατάτες και θα τους δώσει μια τραχιά επιφάνεια. Όταν τηγανιστούν με λάδι, θα έχουν μια τέλεια κρούστα!

Για τέλειες τηγανητές πατάτες

– Οι πιπεριές είναι πολύ καυτερές; Κόψτε την πιπεριά στην μέση, βγάλτε τα σπόρια και τρίψτε αλάτι στο εσωτερικό. Αφήστε να περάσουν 5 λεπτά και το κάψιμο θα έχει γλυκάνει.

 

19 κόλπα από επαγγελματίες σεφ που δεν υπάρχουν σε κανένα βιβλίο μαγειρικής

Κι άλλες συμβουλές για τη μαγειρική:

– Μάθετε τι σημαίνει πραγματικά κοφτερό μαχαίρι: Θα κάνει τα πάντα πιο εύκολα. Θα το μάθετε εάν το μαχαίρι σας περάσει το τεστ της ντομάτας: Θα πρέπει να μπορεί να κόψει σε φέτες μια ντομάτα τουλάχιστον στη μέση, μόνο με την βαρύτητα.

κόλπα από επαγγελματίες σεφ

– Αγοράστε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ: Γνωστό και σαν το μπολ που κάνει τα πάντα. Φτιάξτε σαλάτα, ανακατέψτε,αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει και πολλά άλλα.

  Μυστικά ομορφιάς από την αρχαία Ελλάδα

– Μπήκε χυμός από καυτερή πιπεριά στο μάτι; Ωχ! Τρίψτε με τα μαλλιά όσο και αν σας φαίνεται απίθανο, έχει αποτέλεσμα.

– Καθαρίστε ενώ μαγειρεύετε: Το μαγείρεμα παίρνει χρόνο. Ενώ περιμένετε 5 λεπτά εδώ και 10 λεπτά εκεί, χρησιμοποιείστε αυτόν το χρόνο για να πλύνετε ή να τακτοποιήσετε πιάτα και σκεύη. Θα είστε πολύ ευχαριστημένοι να μην έχετε στο τέλος μια στοίβα από άπλυτα.

Καθαρίστε ενώ μαγειρεύετε

Κι άλλες συμβουλές για τη μαγειρική:

– Προσθέστε μια πρέζα αλάτι: Όταν το φαγητό δεν έχει την καταπληκτική γεύση που περιμένατε και πείτε ‘μπλιάχ’, προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Θα εκπλαγείτε με την διαφορά.

– Και αν το αλάτι δεν κάνει πολλά, βάλτε όξινο: Το λεμόνι ή το ξύδι θα βοηθήσει.

– Φάγατε καυτερό; Όχι γάλα! Αν και το γάλα βοηθάει στην αίσθηση του καψίματος, δεν το εξαλείφει. Τρώγοντας μισό λεμόνι με την φλούδα θα σταματήσει το κάψιμο και τον πόνο.

– Προσθέστε αλεύρι καλαμποκιού για τραγανή κρούστα: Προσθέτοντας αλεύρι καλαμποκιού στο πανάρισμα σε ότι τηγανίσετε θα του δώσει μια τέλεια κρούστα.

19 κόλπα από επαγγελματίες σεφ που δεν υπάρχουν σε κανένα βιβλίο

19 κόλπα από επαγγελματίες σεφ που δεν υπάρχουν σε κανένα βιβλίο μαγειρικής

Επιπλέον, συμβουλές για τη μαγειρική:

– Πάρτε ένα φτηνό μύλο για καφέ: Θα αλέθει ωραία τα αποξηραμένα μυρωδικά σας.

– Μετά τον καθαρίζετε με Vodka: Χρησιμοποιώντας Vodka για να καθαρίσετε τον μύλο του καφέ, δεν θα ανακατευτούν οι μυρωδιές από τα μυρωδικά.

– Παγώστε τα μυρωδικά σας σε ελαιόλαδο, βάζοντάς τα στην θήκη για παγάκια: Αποφύγετε το σκόρδο εκτός εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε μια ή δυο εβδομάδες. Το σκόρδο περιέχει το βακτήριο Clostridium Botulinum που ευδοκιμεί στο λάδι.

  «Μην ξανακλάψεις έτσι, παιδί μου, επάνω στην εικόνα μου. Μου ράγισες την καρδιά!»

κόλπα από επαγγελματίες σεφ

– Φυλάξτε το λίπος από το μπέικον: Βάλτε το στο ψυγείο και χρησιμοποιείστε το για να δώσετε γεύση σε ότι σας αρέσει. Δεν θα δώσει την μυρωδιά του μπέικον, απλά γεύση.

 

Οι υπόλοιπες συμβουλές για τη μαγειρική:

– Χυμός καυτερής πιπεριάς σας καίει το δέρμα; Τρίψτε με αλάτι και χυμό λεμονιού.

– Φυλάξτε το λάδι από τις πιπεριές: Όπως και με το λίπος από το μπέικον, κρατήστε το λάδι που τηγανίσατε πιπεριές στο ψυγείο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα για να προσθέσει γεύση και άρωμα.

– Χρησιμοποιήστε το μίξερ για να κάνετε το κοτόπουλο σε ίνες: Όταν το κοτόπουλο είναι βρασμένο, το κοπίδι του μίξερ θα το σχίσει σε τέλειες ίνες.

Χρησιμοποιήστε το μίξερ για να κάνετε το κοτόπουλο σε ίνες:

 

fumara.gr

Αφήστε μια απάντηση