Μαρία Τζομπανάκη: Η Κρητική διατροφή που ακολουθεί για να διατηρεί άψογο σώμα στα 66 της
Το μυστικό που τη διατηρεί σε άψογη φόρμα στα 66 της χρόνια αποκάλυψε η Μαρία Τζομπανάκη σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Εγώ».
Η ηθοποιός είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία, Γιάννη Βάλβη και μητέρα του ηθοποιού, Ορφέα Αυγουστίδη. Την απολαμβάνουμε και φέτος στην πετυχημένη σειρά «Σασμός», αλλά η καριέρα της μετρά πολλά χρόνια.
Η πορεία της Μαρίας Τζομπανάκη
Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές: Οι Πανθέοι, Η Τελευταία Νύχτα της Γης, Λάουρα, Οι αξιόπιστοι, Το γυμνό κορίτσι, Ουράνιο τόξο, Δεσμώτες, Παρακαμπτήριος, Άνω κάτω το Σαββάτο, Τμήμα Ηθών, Ρίχτερ Μιούζικ, Τολμηρές Ιστορίες, Οι Αγνοημένοι, Ανατομία ενός εγκλήματος, Το μάτι του φιδιού, Μαγική Νύχτα, Τολμηρές Ιστορίες, Ο ιός του πατέρα, Εκείνες κι εγώ,
Διπλή αλήθεια, Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή, Το φτερούγισμα του γλάρου, Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα, Μια φορά στα χίλια χρόνια, Ποτέ δεν είναι αργά, Τα παιδιά της Νιόβης (Τηλεοπτική σειρά), Οι Μάγισσες της Σμύρνης, Το Κόκκινο Δωμάτιο, Όμικρον Θετικό, Σημεία και Τέρατα, Σασμός.
Από το 2002 έως το 2010 υπήρξε δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος στη Σχολική Μέριμνα, Πρόεδρος Ανάπτυξης και Στρατηγικής, Πρόεδρος Κοινωνικής Ευθύνης και υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ανέλαβε, επίσης, την αναβάθμιση και λειτουργία των δημοτικών κινηματογράφων. Εκλεγμένη αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως το 2000.
Είναι Πρόεδρος της ΜΚΥΟ «ORFEUS» και δημιουργός του Πολιτιστικού Κέντρου Πράσινου Τουρισμού «ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ» που ενοποιήθηκε με την «ORFEUS».
Η Μαρία Τζομπανάκη μπορεί να έχει πολύ βεβαρυμένο πρόγραμμα λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων, ωστόσο, πάντα βρίσκει χρόνο για τον εαυτό της και την περιποίησή της.
Μαρία Τζομπανάκη: Η Κρητική διατροφή που ακολουθεί για να διατηρεί άψογο σώμα στα 66 της
Τα διατροφικά μυστικά της Μαρίας Τζομπανάκη για να διατηρεί άψογο σώμα
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό «Εγώ», η «Καλλιόπη» του Σασμού καταναλώνει ελάχιστο κρέας, αρκετό ψάρι και άφθονα φρούτα και πολλά, όσπρια και λαχανικά.
Το πρωινό της αποτελείται από μια κουταλιά μέλι πάνω σε κρητικό παραδοσιακό ψωμί, οι ίνες του οποίου βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού, ενώ καταναλώνει αφεψήματα από φασκόμηλο, θυμάρι και δεντρολίβανο που απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό.