Τα αμύγδαλα είναι ένας πεντανόστιμος ξηρός καρπός που μπορούμε να απολαύσουμε ως σνακ ή σε συνδυασμό με τα δημητριακά και το γιαούρτι μας.
Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Nutrition, η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων συνδέεται με την απώλεια κιλών, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς
Στο πλαίσιο της σχετικής δοκιμής, οι ερευνητές παρακολούθησαν 86 υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα για 12 εβδομάδες.
Αδυνάτισμα: 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις πριν τον ύπνο
Πόσα αμύγδαλα πρέπει να τρώτε για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά
Η ομάδα του αμύγδαλου παρουσίασε στο διάστημα των 12 εβδομάδων μεγαλύτερη συνολική απώλεια λίπους αλλά και μεγαλύτερη απώλεια λίπους από την κοιλιά, σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, που δεν κατανάλωνε καθόλου αμύγδαλα.
Δεν αποτελεί έκπληξη που το αμύγδαλο αναδεικνύεται σε χρήσιμο «όπλο» στην προσπάθεια αδυνατίσματος. Οι πρωτεΐνες, τα μονοακόρεστα λιπαρά και οι φυτικές ίνες που παρέχουν προωθούν το αίσθημα του κορεσμού ώστε να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.
Ωστόσο, η επίδραση του ξηρού καρπού συγκεκριμένα ενάντια στο κοιλιακό λίπος είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη!
Πρέπει να είναι αλατισμενα;