Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να τοποθετούμε σχεδόν όλα μας τα τρόφιμα στο ψυγείο, θεωρώντας πως αποτελεί ένα χώρο αποθήκευσης όλων των τροφών, ανεξαιρέτως.
Έτσι, είμαστε σίγουροι πως η διάρκεια ζωής τους θα είναι μεγαλύτερη και πως δεν θα βρεθούν στα σκουπίδια, σε περίπτωση που καθυστερήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ωστόσο, υπάρχουν μερικές τροφές οι οποίες δεν θα έπρεπε να μπαίνουν στην ψύξη, διότι όχι μόνο δεν παρατείνεται τη ζωή τους, αλλά αντιθέτως αλλοιώνεται η ποιότητα, η υφή και η γεύση τους. Σε μερικές δε περιπτώσεις, η ψύξη επιταχύνει και την δημιουργία μούχλας.
Έτσι αν τα προϊόντα που ακολουθούν παρακάτω τα έχετε στο ψυγείο… καλό θα ήταν να βγάλετε αμέσως:
1. Ντομάτες
2. Βασιλικός
3. Πατάτες
4. Σκόρδο
5. Κρεμμύδια
6. Αβοκάντο
7. Ελαιόλαδο
8. Ψωμί
9. Καφές
10. Μέλι
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
11. Πορτοκάλια, Λεμόνια και Lime
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});