ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ! Δεν Φαντάζεστε Για Ποιο Λόγο Βάζει Σκόρδο Μέσα Στο Μέλι…

σκόρδο μέσα στο μέλι

σκόρδο μέσα στο μέλι

ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ! Δεν φαντάζεστε για ποιο λόγο βάζει σκόρδο μέσα στο μέλι…

 

Όλοι γνωρίζουμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου και του αγνού μελιού για την υγεία μας, ενώ και το πιπέρι έχει αποδειχτεί σε πλήθος ερευνών ότι συμβάλλει θετικά στον οργανισμό και τις καύσεις με μοναδικό τρόπο.

Παρά το γεγονός ότι το σκόρδο συχνά μαγειρεύεται μαζί με το φαγητό σαν μπαχαρικό, όταν το τρώτε ωμό μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια ισχυρή θεραπευτική τροφή.

 

Οι αλλαγές των εποχών σημαίνουν και τις πρώτες περιπτώσεις γρίπης και κρυολογημάτων. Γι” αυτό και είναι σημαντικό να θωρακίζετε όσο πιο καλά μπορείτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ένα δοκιμασμένο “γιατροσόφι” βασίζεται στις μοναδικές ιδιότητες του σκόρδου, του μελιού και του πιπεριού. Δείτε τι να κάνετε:

Θα χρειαστείτε περίπου 10 σκελίδες σκόρδου, περίπου 480 γραμμάρια μέλι και μερικούς σπόρους μαύρου πιπεριού (όχι τριμμένο).

Ξεφλουδίστε το σκόρδο και κόψτε κάθε σκελίδα στα δύο. Βάλτε τις σε ένα μεγάλο βάζο και προσθέστε μέσα το μέλι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το για πέντε ημέρες. Κάθε πρωί, όταν ξυπνάτε, φάτε μία κουταλιά στην οποία θα υπάρχει ένα κομμάτι σκόρδου και ένας κόκκος πιπεριού.

 

σκόρδο μέσα στο μέλι

σκόρδο μέσα στο μέλι πώς αυτό ωφελεί την υγεία σας

Αυτή η συνταγή βοηθά να βελτιώσει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφά διάφορα είδη θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών-Β και της βήτα-καροτίνης.

Επειδή συμβάλλει στην ενίσχυση του ρυθμού του μεταβολισμού, είναι επίσης ευεργετικό για όσους έχουν υπερβολικό βάρος.

Όταν αρχίσετε να παίρνετε τη συνταγή, το σώμα σας θα αρχίσει να καίει περισσότερες θερμίδες και θα χάνετε βάρος γρηγορότερα. Αποτρέπει επίσης την αποθήκευση νερού στο σώμα, βοηθώντας έτσι την περαιτέρω απώλεια βάρους.

  Μύρτιλο: Μια υπερτροφή αντάξια της φήμης της!

 

Φυτοχημικά: Η συνταγή είναι γεμάτη από τα αντιοξειδωτικά φυτοχημικά. Αυτά βοηθούν στην καταπολέμηση των βλαβερών ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη του καρκίνου.

Μαύρο πιπέρι: Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το πεπτικό σας σύστημα. Καταπολεμά τα κακά βακτήρια στο στομάχι σας, αλλά και αποτρέπει τα φυσικά αέρια και το πρήξιμο.

 

Σκόρδο μέσα στο μέλι Θεραπεία για παθήσεις

Χρησιμοποιήστε τη συνταγή με σκόρδο, πιπέρι και μέλι για τη θεραπεία ή την πρόληψη από τα ακόλουθα:

Υψηλή αρτηριακή πίεση

Έρευνα έχει δείξει ότι το σκόρδο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Εάν πάσχετε από υπέρταση, αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης.

Πρόληψη από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του στομάχου

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου ή του στομάχου.

Μετά από μεγάλη έρευνα σε άνδρες, Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν 1 σκελίδα καθημερινά μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 50%.

Καταπολέμηση της αθηροσκλήρωσης

Στην αθηροσκλήρωση τα τοιχώματα των αρτηριών γίνονται πιο παχιά εξαιτίας της συσσώρευσης χοληστερόλης και της απόθεσης ασβεστίου. Αυτή η ασθένεια μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.

 

σκόρδο μέσα στο μέλι

 

Πώς να Χρησιμοποιήσετε Το Σκόρδο

Είναι προτιμότερο να τρώτε το σκόρδο ωμό, διότι το βασικό ενεργό συστατικό του, η αλισίνη, μετουσιώνεται από την υψηλή θερμότητα.

 

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνθλίψτε και ψιλοκόψτε τις σκελίδες και αφήστε τες έτσι για 15 λεπτά πριν τις φάτε. Η σύνθλιψη του βολβού ενεργοποιεί μια χημική αντίδραση που κάνει την αλισίνη πιο βιοδιαθέσιμη.

  Αυτή είναι η κοινή σαλάτα που αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο!!!

Όσο για τον λόγο που θα πρέπει να το τρώτε με άδειο στομάχι, είναι αρκετά απλός: Όταν το στομάχι σας είναι γεμάτο με φαγητό, είναι πιο δύσκολο για το πεπτικό σύστημα και το σώμα να επεξεργαστεί και να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο φαγητό.

 

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής.




ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση