Σήμερα, πολλοί άνθρωποι, εξαιτίας των εξωφρενικών ρυθμών της ζωής τους, έρχονται αντιμέτωποι με αυξημένο λίπος ή χοληστερόλη.
Συστατικά:
– 1 kg λεμονιού
– 5-6 ματσάκια μαϊντανό
– 3 λίτρα νερού
– 1 μικρό πακέτο μαγειρική σόδα
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Παρασκευή:
Πρώτα πλένουμε το λεμόνι με κρύο νερό, και στη συνέχεια το εμποτίζουμε σε ζεστό νερό στο οποίο έχουμε προηγουμένως χύσει τη σόδα. Αφήνουμε το μείγμα σε ηρεμία επί 1 ώρα.
Πλένουμε το μαϊντανό πολύ καλά, αφήνουμε να στεγνώσει και το κόβουμε σε λεπτά κομμάτια με τα κοτσάνια του.
Κόβουμε το λεμόνι σε λεπτές φέτες μαζί με τη φλούδα του.
Βάζουμε τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με 3 λίτρα νερό.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2-3 ώρες.
Θα πρέπει να πάρουμε περίπου 1 ½ λίτρο σιρόπι που θα πρέπει να διατηρήσουμε στο ψυγείο.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Κατανάλωση:
Πίνουμε το σιρόπι με άδειο στομάχι κάθε πρωί, ένα κονιάκ φλιτζάνι την ημέρα.
Η ποσότητα είναι επαρκής για 15 ημέρες.