Οι επαγγελματίες υγείας συμβουλεύουν να μην πετάμε την πέτσα από το κοτόπουλο μας. Τώρα, μπορούμε να απολαύσουμε την πετσούλα του χωρίς ενοχές!
Η αφαίρεση της πέτσας απ’το κοτόπουλο πάντα με ενοχλούσε, δεδομένου ότι με τα κατάλληλα μπαχαρικά γίνεται το καλύτερο σημείο του. Αλλά πολλοί το κάνουν αυτό για λόγους “δίαιτας”.
Η πέτσα του κοτόπουλου δεν είναι μόνο «λίπος» άλλα κάνει καλό στην καρδιά!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το λίπος για πολλούς είναι απαγορευτικό. Η ιδανικότερη περίπτωση είναι να προσπαθούμε να αποφύγουμε τα τρανς λιπαρά, συνήθως από τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία συμβάλουν στην υψηλή αρτηριακή πίεση και στη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.
Ωστόσο, τα μονοακόρεστα λίπη όπως εκείνα που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια και το αβοκάντο μας κάνουν καλό λόγω των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου.
Τα ακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι τα λίπη που βρίσκονται στην πέτσα του κοτόπουλου, περιέχουν ωμέγα-6 λιπαρά οξέα τα οποία είναι επίσης ευεργετικά.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});