Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τα καρπούζια είναι ξανά στην κορυφή της λίστας με τα δροσερά καλοκαιρινά φαγητά.
Γνωρίζατε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν καν το καλύτερο μέρος του καρπουζιού;
Παρότι όλοι λατρεύουμε να βυθίζουμε τα δόντια μας στο ζουμερό κόκκινο κομμάτι του, πολλοί από εμάς ξενερώνουμε με τους σκληρούς σπόρους που αφήνουν οι δαγκωνιές στο στόμα μας – γι’ αυτό το λόγο έγιναν τόσο δημοφιλή τα άσπορα καρπούζια.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Στην πραγματικότητα όμως αυτοί οι σπόροι έχουν κάτι πολύ ενδιαφέρον – και εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία.
Οι ίνες των σπόρων βοηθούν την πέψη και είναι εξαιρετικά σημαντικές για τα υγιή βακτήρια της κοιλιάς.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα μιλκσέϊκ. Είναι σχεδόν τόσο εύκολο όσο το τσάι:
Πάρτε μια χούφτα σπόρων και απλώστε τους σε ένα ταψί. Ζεστάνετέ τους μέχρι να βγάλουν ένα ελαφρώς γλυκό άρωμα και να ξεραθούν εντελώς.
Τώρα, αλέστε τους σε σκόνη και ανακατέψτε τους με ζεστό ή κρύο γάλα σε αναλογία 1:10.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Αυτό το μείγμα είναι ιδανικό αν έχετε πρόβλημα με την πέψη ή με τα νεφρά. Καθώς τα καρπούζια είναι καλά διουρητικά, αυτό το ποτό μπορεί να τονώσει τη λειτουργία των νεφρών. Το σώμα σας θα απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά των σπόρων, αποκτώντας έτσι μεγαλύτερη ενέργεια.
Τέλεια! Σίγουρα θα κρατήσω αυτούς τους σπόρους την επόμενη φορά που θα αγοράσω καρπούζι και θα εκμεταλλευτώ όλα του τα οφέλη. Ποιός να το ήξερε πως οι σπόροι αυτοί θα ήταν τόσο υγιεινοί;