Αποκάλυψη: Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες δεν αρρώσταιναν από καρκίνο

 αρχαίοι Έλληνες

Γιατί οι αρχαίοι δεν αρρώσταιναν από καρκίνο;

Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας πολλές έρευνες σχετικά με τον καρκίνο, την αρρώστια που σπέρνει τον θάνατο αδιαφορώντας για φύλο ή ηλικία.

Μια νέα όμως επαναστατική έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας αποδεικνύει ότι στην αρχαιότητα δεν υπήρχε καρκίνος. Πώς το κατάφερναν όμως οι αρχαίοι αυτό, τι έκαναν και γλύτωναν από την θανατηφόρα ασθένεια;


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η καθηγήτρια Ροζαλί Ντέηβιντ και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ όπως και ο καθηγητής Ζίμερμαν του Πανεπιστημίου Βιλανόβα εκτιμούν ότι ο καρκίνος είναι νόσος που έχει να κάνει με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Ισχυρίζονται ότι στην αρχαιότητα δεν υπάρχει καμία γενεσιουργός αιτία για τον καρκίνο. Η νόσος οφείλεται στη διατροφή, στις συνήθειες και στο περιβάλλον.

Σε μούμιες 3000 χρόνων σπάνια βρίσκονται ίχνη όγκων και μάλιστα πρόκειται για καλoήθεις όγκους. Το επιχείρημα ότι το προσδόκιμο της ζωής των αρχαίων ήταν μικρότερο, αποκρούστηκε από το γεγονός ότι το διάστημα από 25 μέχρι 50 χρόνων είναι αρκετό για να εμφανιστεί καρκίνος.

Ερευνώντας το θέμα ανακαλύπτουμε ότι οι πρώτες μορφές π.χ του καρκίνου του μαστού εμφανίζονται μετά τον 17ο αιώνα. Η στατιστική βέβαια λέει ότι το 90% των ανθρώπων που πεθαίνουν από καρκίνο είναι πάνω από 50 χρονών, οπότε εξετάζοντας τους κανείς πριν από τα 50 δε θα έβρισκε ίχνη της νόσου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τα συμπεράσματα δικά σας, καθώς υπάρχουν οι παράγοντες της κληρονομικότητας, της ηλιακής ακτινοβολίας ή της ραδιενέργειας.

ΠΗΓΗ

  Σπονδυλική στήλη: Το μήνυμα του κάθε σπονδύλου για τη ζωή μας

Αφήστε μια απάντηση