Γιατροί και Διατροφολόγοι συμφωνούν:
Η φέτα είναι ένα από τα πιο μοναδικά τυριά που μπορείτε να βρείτε.
Έχει μια απαλή αλλά σταθερή υφή και προσθέτει την τέλεια αλμυρή γεύση σε κάθε βαρετό πιάτο. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, όμως, είναι ότι η φέτα έχει και πολλά οφέλη για την υγεία.
Στην πραγματικότητα, αξίζει τον τίτλο του πιο «υγιεινού τυριού στον κόσμο».
Διατροφικές αξίες της φέτας
Ειδικά αν η φέτα είναι φτιαγμένη από βιολογικό πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, τότε είναι πολύ ωφέλιμα. Ας δούμε όμως τα καλά και τα κακά αυτού του μοναδικού προϊόντος:
Τα καλά
Πρωτεΐνη (14 g ανά φλιτζάνι)
Ριβοφλαβίνη (1.3 mg ανά φλιτζάνι, 74% ημερήσιας κατανάλωσης)
Βιταμίνη Β12 (2.5 mcg ανά φλιτζάνι, 42% ημερήσιας κατανάλωσης)
Ασβέστιο (739 mg ανά φλιτζάνι, 74% ημερήσιας κατανάλωσης)
Φωσφόρος (506 mg ανά φλιτζάνι, το 51% ημερήσιας κατανάλωσης)
Τα κακά
Υψηλή περιεκτικότητα σε:
Χοληστερόλη (133mg ανά φλιτζάνι, 44% ημερήσιας κατανάλωσης)
Νάτριο (1674mg ανά φλιτζάνι, 70% ημερήσιας κατανάλωσης)
Το τυρί φέτα έχει μερικές μοναδικές ιδιότητες που γι” αυτό αξίζει να ονομάζεται το πιο υγιεινό τυρί. Αυτά τα πέντε εκπληκτικά οφέλη για την υγεία θα σας πείσουν να προσθέσετε τυρί φέτα στη σαλάτα σας στο μεσημεριανό γεύμα .
5 εκπληκτικά οφέλη της φέτας για την υγεία
1. Κατάλληλη για ανθρώπους που δεν μπορούν να αφομοιώσουν τα γαλακτοκομικά από γάλα αγελάδος
Είτε το γνωρίζουν είτε όχι, η πλειοψηφία του πληθυσμού έχει διαφορετικό βαθμό δυσκολίας πέψης των γαλακτοκομικών προϊόντων από γάλα αγελάδος. Χάρη στην φέτα, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουν ολοκληρωτικά το τυρί!
Η καλή ποιοτική φέτα κατασκευάζεται κυρίως από πρόβειο γάλα και μερικές φορές από κατσικίσιο γάλα, το οποίο είναι πολύ πιο εύπεπτο για το στομάχι μας. Στην πραγματικότητα, δεν θα πρέπει να αγοράζετε φέτα που φτιαγμένη από αγελαδινό γάλα, καθώς αυτό δεν είναι πραγματική φέτα και διαθέτει άλλες θρεπτικές αξίες.
Γιατροί και Διατροφολόγοι συμφωνούν: Η Ελληνική Φέτα είναι το πιο Υγιεινό Τυρί που υπάρχει στον Κόσμο!
Η ιστιδίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ (ειδικά για τα παιδιά), που σημαίνει ότι το σώμα μας δεν το παράγει και πρέπει να το λαμβάνουμε μέσα από τη διατροφή μας. Η βιταμίνη Β6 είναι ζωτικής σημασίας για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια, μεταβολίζοντας τα λίπη και τις πρωτεΐνες και αποτελεί βασικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία των ματιών μας, των μαλλιών, του δέρματος και του ήπαρ.
Όταν συνδυάσεται ιστιδίνη με βιταμίνη Β6, δημιουργούνται ισταμίνες, που αποτελούν μέρος της φλεγμονώδους αντίδρασης από τα κύτταρα του σώματός σας για την αντιμετώπιση τραυματισμών και ασθενειών. Το γεγονός αυτό καθιστά το τυρί φέτα ευεργετικό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ειδικά όταν καταναλώνεται μαζί με αντιοξειδωτικά τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.
Αυτό, με τη σειρά του, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Άλλα σημαντικά μέταλλα για την υγεία των οστών είναι η βιταμίνη D και το μαγνήσιο, χωρίς τα οποία το ασβέστιο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του.
Παν μέτρον άριστον
Γιατροί και Διατροφολόγοι συμφωνούν: Η Ελληνική Φέτα είναι το πιο Υγιεινό Τυρί που υπάρχει στον Κόσμο!