5 σημαντικοί λόγοι για να προσθέσεις την κανέλα στον καφέ σου
Αν πιστεύεις πως η κανέλα είναι ένα απλό μπαχαρικό, γελιέσαι!
Και αν ο μόνος λόγος που την προσθέτεις στον καφέ σου, στα γλυκά σου ή στο τσάι σου είναι η γεύση της, τότε ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψω τα πολλαπλά οφέλη της.
Κανέλα η θαυματουργή! Ένα μοναδικό καρύκευμα με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.
1.Η κανέλα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και αντιμυκητιακές. Η κινναμωμαλδεύδη της κανέλας βοηθάει σε λοιμώξεις από βακτήρια και μύκητες. Επίσης, εξαιτίας της αντιφλεγμονώδης δράσης της συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος.
2.Η κανέλα είναι πανίσχυρο αντιοξειδωτικό. Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος.
3.Βοηθάει στη διαχείριση του διαβήτη τύπου1 και διαβήτη τύπου 2. Η κανέλα ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και στη βοηθάει στη διατήρηση της ευαισθησίας των κυττάρων της ινσουλίνης.
4.Ενισχύει το αδυνάτισμα. Ρυθμίζει το σάκχαρο και επομένως αποτρέπει την αποθήκευσή του σαν λίπος στον οργανισμό. Βοηθάει ιδιαίτερα στο τοπικό πάχος στην περιοχή της κοιλιάς.
5.Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.
Νατάσα Σπυρίδη Φαρμακοποιός
5 σημαντικοί λόγοι για να προσθέσεις την κανέλα στον καφέ σου
Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης
και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία,
είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί
ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο.
Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram
Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη