Η κακή διατροφή δεν επηρεάζει μόνο το βάρος, αλλά συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.
Υπολογίζεται ότι οι διατροφικές συνήθειες σχετίζονται με το 30% των καρκίνων στις αναπτυγμένες χώρες και το 20% των καρκίνων στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Τα δεδομένα αυτά αναγορεύουν τη διατροφή στη δεύτερη μετά το κάπνισμα αιτία καρκίνου, η οποία μπορεί να προβλεφθεί. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το 60% όλων των περιπτώσεων καρκίνου οφείλονται σε λάθος διατροφή.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η συστηματική κατανάλωση μίας ή περισσότερων από τις παρακάτω τροφές μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου.
1. Τηγανητές πατάτες
2. Επεξεργασμένες τροφές
3. Αλκοόλ
4. Μπέικον
5. Υπερβολικά ψημένο κρέας
6. Κόκκινο κρέας
7. Λευκό αλεύρι
8. Καυτά ροφήματα
9. Ζάχαρη
10. Ποπ κορν σε φούρνο μικροκυμάτων
11. Κορεσμένα λιπαρά
12. Αναψυκτικά
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πληροφορίες: onmed