Όταν ακούς «σίδηρο», ο νους σου πάει στο κρέας, σωστά;
Κι όμως υπάρχουν άλλες τροφές και μάλιστα φυτικές με περισσότερο σίδηρο από αυτό. Για χάρη σύγκρισης, να πούμε ότι μια μπριζόλα των 225γρ. περιέχει περίπου 6,5 mg σιδήρου.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
1. Σπανάκι
18mg/ 3 φλιτζάνια
2. Φασόλια σόγιας
7mg/ 2 φλιτζάνια
3. Κόκκινα φασόλια
8mg/ 2 φλιτζάνια
4. Κάσιους
8ml/ φλιτζάνι
5. Φακές
7mg/ φλιτζάνι
6. Βρώμη
8mg/φλιτζάνι
7. Τόφου
7,2mg/ φλιτζάνι
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος.
Μία μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία, ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.