Επτά φυτικές τροφές με περισσότερο σίδηρο από το κρέας

φυτικές τροφές με περισσότερο σίδηρο από το κρέας

Όταν ακούς «σίδηρο», ο νους σου πάει στο κρέας, σωστά; 

Κι όμως υπάρχουν άλλες τροφές και μάλιστα φυτικές με περισσότερο σίδηρο από αυτό. Για χάρη σύγκρισης, να πούμε ότι μια μπριζόλα των 225γρ. περιέχει περίπου 6,5 mg σιδήρου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1. Σπανάκι
18mg/ 3 φλιτζάνια

2. Φασόλια σόγιας
7mg/ 2 φλιτζάνια

3. Κόκκινα φασόλια
8mg/ 2 φλιτζάνια

4. Κάσιους
8ml/ φλιτζάνι

5. Φακές
7mg/ φλιτζάνι

6. Βρώμη
8mg/φλιτζάνι

7. Τόφου
7,2mg/ φλιτζάνι


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος.

Μία μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία, ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.

ΠΗΓΗ

  Μην Ξαναπετάξετε Το Νερό Από Τη Λαχταριστή Μακαρονάδα Σας – Απίστευτο Σε Τι Χρησιμεύει!

Αφήστε μια απάντηση