Το απόλυτο τρικ: Μειώνει στο μισό τις θερμίδες από τα μακαρόνια
Τα ζυμαρικά είναι πραγματικά από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων σε όλο τον κόσμο.
Το απόλυτο τρικ
Μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους, αποτελούν το ιδανικό κυρίως πιάτο και τέλειο συνοδευτικό. Εχουν, όμως, ένα κακό: Παχαίνουν. Και αυτό αποτελεί πραγματικά πρόβλημα.
Ευτυχώς τώρα, ευρέως στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα… τρικ που κάνει τα πιάτα ένα λιγότερο παχυντικό πιάτο. Τι μπορεί κανείς λοιπόν να κάνει για να μην παχαίνουν τα μακαρόνια; Να τα τρώει ξαναζεσταμένα.
Τα μακαρόνια είναι υδατάνθρακες οι οποίοι όταν μεταβολίζονται εκτοξεύουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Ωστόσο, όταν παγώσουν αλλάζει η χημική τους δομή σε «ανθεκτικό άμυλο» (resistant starch). Και έτσι τα μακαρόνια γίνονται λιγότερο παχυντικά καθώς η γλυκόζη που απελευθερώνουν τα ανθεκτικά άμυλα είναι πολύ πιο ελεγχόμενη.
Ουσιαστικά αυξάνουν τη γλυκόζη στο αίμα κατά 50% λιγότερο σε σχέση με τα ζεστά και αχνιστά.
Τέλος, τα κρύα και ξαναζεσταμένα μακαρόνια ο οργανισμός μας τα αντιμετωπίζει περισσότερο σαν φυτικές ίνες και λιγότερο σαν υδατάνθρακες.
Το απόλυτο τρικ: Μειώνει στο μισό τις θερμίδες από τα μακαρόνια
Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram
Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη