Γυναίκα ερωτεύτηκε παράφορα ένα πέτρινο γεφύρι και το παντρεύτηκε με κάθε επισημότητα
Κεραυνοβόλο έρωτα με ένα πέτρινο γεφύρι του 9ου αιώνα
έπαθε μία νεαρή γυναίκα από την Αυστραλία, αποφασίζοντας τελικά να ενωθεί μαζί του με τα δεσμά του γάμου, ενώπιον συγγενών και φίλων.
Ίσως τον πιο περίεργο κι ασυνήθιστο μυστήριο της καριέρας του τέλεσε πριν από μερικές ημέρες, ο δήμαρχος της μικρής γαλλικής πόλης Saint Jean de Fos, ο οποίος κλήθηκε να ενώσει με τα δεσμά του γάμου μία νεαρή γυναίκα από την Αυστραλία και το παντοτινό ταίρι της: ένα πέτρινο γεφύρι που χρονολογείται από το 873 μ.Χ. και ονομάζεται το «Γεφύρι του Διαβόλου».
Η Τζόντι Ρόουζ από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας βρέθηκε για διακοπές στη νότια Γαλλία το 2013 κι η ζωή της άλλαξε ριζικά μόλις ήρθε σε επαφή με το πέτρινο γεφύρι του «Διαβόλου» (“Le Pont du Diable”), το οποίο και βρίσκεται στο σημείο εδώ και περίπου 1.150 χρόνια.
Γυναίκα ερωτεύτηκε παράφορα ένα πέτρινο γεφύρι και το παντρεύτηκε με κάθε επισημότητα
Le Pont du Diable |
Η Ρόουζ θεώρησε πως το πέτρινο γεφύρι κάλυπτε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να την κάνει ευτυχισμένη, καθώς σύμφωνα με την ίδια «η σταθερότητα, η ομορφιά, η εμπιστοσύνη κι η σιγουριά που αποπνέει είναι όλα όσα έψαχνε σε έναν σύζυγο».
Τζόντι Ρόουζ |
Η γνωριμία της Ρόουζ με το «Γεφύρι του Διαβόλου» έγινε κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού της νεαρής Αυστραλής σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπου παρατηρούσε και μελετούσε την αρχιτεκτονική παλιών γεφυρών, ενώ η ίδια σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 7 της Αυστραλίας ότι με το που πάτησε το πόδι της δίπλα στην γέφυρα, αμέσως κατάλαβε πως αυτή ήταν η εκλεκτή γέφυρα της καρδιάς της.
Η Ρόουζ, όμως, δεν έμεινε μόνο στα λόγια αλλά αποφάσισε να κάνει πράξη το όνειρό της, διοργανώνοντας τον γάμο της με την πέτρινη γέφυρα, ο οποίος τελέστηκε από δήμαρχο παρακείμενης πόλης, με την παρουσία 14 καλεσμένων (όλοι από την πλευρά της νύφης).
Η γνωριμία της Ρόουζ με το «Γεφύρι του Διαβόλου» |
Πάντως, ξέχωρα από την πανευτυχή νύφη, η οποία έκανε λόγο για όνειρο ζωής που υλοποιήθηκε, οι ψυχίατροι έχουν διαφορετική και λίγο πιο προσγειωμένη άποψη για τον ιδιότυπο αυτό μυστήριο, θεωρώντας πως η Ρόουζ πάσχει από μία ψυχολογική διαταραχή, που ονομάζεται συναισθησία, και μπορεί να προκαλέσει την εντύπωση σε όσους πάσχουν από αυτήν , ότι τα άψυχα αντικείμενα διαθέτουν συναισθήματα και έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν όπως και οι άνθρωποι.