6 απλά κόλπα που επηρεάζουν με απροσδόκητο τρόπο λειτουργίες του σώματος σου
Φαντάσου ότι σου συμβαίνει αυτό: έχεις μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση σε μια ώρα, αλλά έχεις επίσης έναν οξύ πονοκέφαλο.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ή κάθεσαι στην καρέκλα του οδοντιάτρου και το στομάχι σου αποφασίζει ξαφνικά να επαναστατήσει. Αυτά τα ενοχλητικά προβλήματα μπορούν να χαλάσουν την καθημερινή σου ζωή, ειδικά αν δεν έχεις κάποιο φάρμακο εκείνη την ώρα.
Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά χρήσιμα κόλπα που μπορούν να σε βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσεις και να επαναφέρεις γρήγορα το σώμα σου υπό έλεγχο.
Ας δούμε ποια είναι:
1. Φύσα τον αντίχειρά σου για να ηρεμήσεις τα νεύρα σου
Γιατί λειτουργεί: Οι αντίχειρες σου έχουν άμεση επίδραση στο πνευμονογαστρικό νεύρο που ελέγχει τον καρδιακό σου ρυθμό. Έτσι, όταν φυσάς πάνω του, επιβραδύνεις τον καρδιακό σου ρυθμό και μειώνεις την αρτηριακή σου πίεση, πράγμα που σε βοηθά να ηρεμήσεις γρήγορα.
2. Κράτα ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια σου για να φτιάξεις τη διάθεσή σου
Γιατί λειτουργεί: Κρατώντας ένα μολύβι στο στόμα σου θα σε βοηθήσει να ενεργοποιήσεις τους μυς του χαμόγελου σου, που μπορούν να εξαπατήσουν τον εγκέφαλό σου και να φτιάξεις τη διάθεση σου.
3. Σταμάτα την αιμορραγία από τη μύτη σου πιέζοντας τα πάνω ούλα σου
Γιατί λειτουργεί: Πιστεύεται ότι η άσκηση πίεσης στα ούλα σου μπορεί να μπλοκάρει την αρτηρία που πoυ διοχετεύει αίμα στη μύτη σου.
4. Απόφυγε τα σημάδια καψίματος πατώντας την άκρη των δακτύλων σου πάνω στο καμένο δέρμα
Γιατί λειτουργεί: Η ελαφριά πίεση με τα δάχτυλά σου θα επαναφέρει γρήγορα την καμένη σου περιοχή σε μια κανονική θερμοκρασία του δέρματος και θα την κάνει λιγότερο πιθανό να φουσκώσει.
5. Ανακουφίσου από τον πονοκέφαλο βάζοντας τα χέρια σου κάτω από κρύο νερό
Γιατί λειτουργεί: Η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα σου. Και λειτουργεί καλύτερα στα χέρια σου επειδή έχουν πολλά νεύρα που συνδέονται ακριβώς με τον εγκέφαλό σου.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
6. Αντιμετώπισε το φόβο του τρυπήματος με βελόνα με βήχα
Γιατί δουλεύει: Το βήξιμο μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του εγκεφάλου σου. Επίσης αυξάνει στιγμιαία την αρτηριακή σου πίεση, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της αντίληψής σου για τον πόνο.