Οι κορυφαίες συμβουλές των γιατρών για να ζήσετε μέχρι τα… 120!
Οι ειδικοί δημοσίευσαν τις χρυσές συμβουλές για όλους τους ανθρώπους που υπόσχονται μακροζωία.
Και όταν λέμε μακροζωία δεν εννοούμε να ζήσετε μέχρι τα 90, καθώς οι ειδικοί λένε πως αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές θα σβήσετε 120 κεράκια!
Οι γιατροί λένε να κόψουμε «μαχαίρι» το αλάτι και την ζάχαρη από όλα τα φαγητά και τα αφεψήματα, να ακολουθούμε την μεσογειακή διατροφή και να καταναλώνουμε στατίνες.
Σχετικά με τα φάρμακα στατίνες, δρουν ως εξής στον οργανισμό: παρεμποδίζουν την διαδικασία σύνθεσης χοληστερόλης καθώς μπλοκάρουν την παραγωγοί ορισμένων ουσιών που προκαλούν οξείδωση και φλεγμονή.
Οι κορυφαίες συμβουλές των γιατρών για να ζήσετε μέχρι τα… 120!
Για το λόγο αυτό , οι επιστήμονες τους αποδίδουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιθρομβωτικές ιδιότητες.
Οι στατίνες δίνονται σήμερα ως άμεση θεραπεία για το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά την διάρκεια της νοσηλείας των ασθενών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι διατροφικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να γίνουμε… Μαθουσάλες, είναι να κόψουμε τελείως την ζάχαρη και το αλάτι από παντού.
Αντιγήρανση: 7 χρήσιμες συμβουλές για να φαίνεστε νεότερες ακόμα και μετά τα 50
Όπως υποστηρίζουν ερευνητές από την βρετανική «Επιστημονική Επιτροπή για την Μακροζωία», η μεσογειακή διατροφή πρέπει να αποτελέσει την «πλατφόρμα» στην διατροφή μας.
Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι, κυρίως, θα πρέπει να τρώμε ασκητικά, δηλαδή να μειώσουμε την ποσότητα πρόληψης των θερμίδων.
Η συγκεκριμένη επιστημονική έρευνα έχει επικεντρωθεί στις συνήθειες που πρέπει να ακολουθήσουν οι άνθρωποι για να ξεπεράσουν το προσδόκιμο ζωής που είναι σήμερα 80-84 ετών και να φθάσουν μέχρι 120 χρονών.
Σύμφωνα με την έρευνα ,η διαδικασία της γήρανσης επιτυγχάνεται εξαιτίας προβλημάτων στην κυτταρική διαίρεση, μία σημαντική λειτουργία που οδηγεί στην ανάπτυξη των οργάνων και την αντικατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων.
Το πρόβλημα επιταχύνει την διαδικασία της γήρανσης αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που το κάνουν όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα.