Τέσσερα υγιεινά γλυκά χωρίς ζάχαρη που φτιάχνονται στη στιγμή
Γλυκά χωρίς ζάχαρη: Επιθυμείτε να φτιάξετε κάποιο υγιεινό γλυκό για εσάς και την οικογένειά σας;
Επιθυμείτε να κερνάτε γλυκά στα παιδιά σας και τους φίλους τους;
Τότε, η καλύτερη λύση είναι να φτιάξετε κάποιο γλύκισμα, αλλά χωρίς ζάχαρη. Πώς θα το πετύχετε, αυτό; Δεν έχετε, παρά να δείτε τις ακόλουθες τέσσερις προτάσεις και να διαλέξετε την καλύτερη.
Αναλυτικότερα:
Τέσσερα υγιεινά γλυκά χωρίς ζάχαρη – Εύκολη συνταγή: Κέικ με μέλι, γιαούρτι και άρωμα λεμονιού
Υλικά:
– 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 250 γρ μέλι
– 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
– 80 ml φυτικό λάδι
– 3 αβγά
– 2 λεμόνια, ξύσμα
– 1 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
– 1 κγ σόδα
– Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά, το μέλι και το λάδι στο μίξερ.
– Ξύνουμε τη φλούδα των λεμονιών και τη προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το γιαούρτι και χτυπάμε για άλλα δυο λεπτά.
– Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
Με ποιες τροφές πρέπει να ξεκινά η ημέρα
– Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη ζύμη.
– Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε μια φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Γλυκά χωρίς ζάχαρη – Εύκολη συνταγή: Pancakes από βρώμη με μέλι και μπανάνα
Υλικά:
– Μισό φλιτζάνι βρώμη
– Μισή κουταλιά του γλυκού baking powder
– Μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα
– Μισή της κουταλιάς του γλυκού αλάτι
– 2 ασπράδια αυγού
– Μισό φλιτζάνι γάλα με 1,5% λιπαρά
– 1 μπανάνα
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
– Βάζετε τη βρώμη, την κανέλα και το αλάτι στο multi και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σκόνη.
– Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα ασπράδια, το baking powder και το γάλα.
– Προσθέτετε την αλεσμένη βρώμη στο μείγμα με το γάλα και ανακατεύετε.
– Μετά το ψήσιμο σερβίρετε με λίγο μέλι και φέτες μπανάνας.
Γλυκά χωρίς ζάχαρη: Μπισκότα Μήλου
Υλικά:
– 4 μήλα
– 1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
– 4 φλ. φαρίνα
– 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
– 1 κ. γλ. αλάτι
– 1/2 κ. γλ. κανέλα
– 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
– 4 κ. γλ. μέλι
– 1 βανίλια ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
– Καθαρίζουμε τα μήλα και χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να έχουμε έναν πολτό μήλου.
– Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μέλι και ανακατεύουμε.
– Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη βανίλια, τα καρύδια και τη φαρίνα.
– Ζυμώνουμε αρκετά και πλάθουμε τα μπισκότα.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά
Γλυκά χωρίς ζάχαρη: Cookies με πιπερόριζα και μέλι
Υλικά:
– 4 1/2 φλ. αλεύρι
– 1 φλ. βούτυρο
– 1 φλ. μέλι
– 2 κ.γλ. τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ)
– 1 κ.γλ.. μοσχοκάρυδο
– 1 κ.γλ. κανέλλα
– 2 κ.γλ. μπέικιν παουντερ
– 1/2 φλ. γάλα
– 2 δόσεις βανίλια σκόνη
– Ξύσμα από 1 λεμόνι
– 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C.
– Ανακατεύουμε τ το τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα, μπέικιν και το αλάτι.
– Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
– Ανακατεύοντας προσεκτικά για να ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο.
– Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι και προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί τόσο όσο να μη κολλάει στα χέρια.
– Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 1/2 εκ. και με μια φόρμα κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε.
– Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν άλλα 5 λεπτά μέχρι να τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα.