12 φαγητά που τόσα χρόνια μαγειρεύουμε λάθος

12 φαγητά που τόσα χρόνια μαγειρεύουμε λάθος

Λάθος στο μαγείρεμα: Πολλές νοικοκυρές μαγειρεύουν λάθος διάφορα προϊόντα.

Αυτό μπορεί ενδεχομένως να συμβαίνει, επειδή δεν έχουν δεχθεί τις κατάλληλες συμβουλές. Όπως και να έχει, οι ειδικοί ρίχνουν φως στο συγκεκριμένο θέμα. Διαβάστε την ακόλουθη λίστα και θα μάθετε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για το μαγείρεμα.

Αναλυτικότερα:

 

Λάθος στο μαγείρεμα: Ακολουθούν δώδεκα προϊόντα που μαγειρεύονται λάθος

Καλαμάρι: Στην κλασική συνταγή, οι σεφ βράζουν τα καλαμάρια για περίπου 50-60 δευτερόλεπτα ή τα ζεματίζουν με βραστό νερό. Διαφορετικά, το καλαμάρι γίνεται λάστιχο και δεν τρώγεται. Αν όμως τα έχετε παραβράσει, συνεχίστε να τα μαγειρεύετε για 30-40 λεπτά. Έτσι, θα απορροφήσουν το ζωμό, θα μεγαλώσουν και θα γίνουν μαλακά.

Καλαμάρι

Μπριζόλα: Αφού τηγανίσετε μια μπριζόλα μπορείτε να μπείτε στον πειρασμό να την κόψετε σε κομμάτια και να την φάτε. Αλλά το ζεστό κρέας περιέχει χυμούς και διατρέχετε τον κίνδυνο να καταναλώσετε υπερβολικά στεγνό, σκληρό κρέας εάν το φάτε πολύ γρήγορα. Για να αποφευχθεί αυτό, αφήστε το πιάτο να “ξεκουραστεί” για 5-10 λεπτά μετά το μαγείρεμα.

φαγητά που τόσα χρόνια μαγειρεύουμε λάθος

Λάθος στο μαγείρεμα – Ριζότο: Ο κριτικός φαγητού, Dave Lowry, συνιστά να τρώτε ριζότο με ένα κουτάλι, ξεκινώντας από την άκρη του πιάτου και αργά προς το κέντρο του. Θα διατηρήσει το πιάτο πιο ζεστό για περισσότερο. Ένα πιρούνι θα κρυώσει το ριζότο γρήγορα.

12 φαγητά που τόσα χρόνια μαγειρεύουμε λάθος

Ζυμαρικά: Συνήθως, ρίχνετε στον νεροχύτη όλο το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Αυτό είναι το κύριο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Κρατήστε μισό ποτήρι νερό και προσθέστε το στη σάλτσα. Το αλμυρό αμυλούχο νερό θα προσθέσει άρωμα στη σάλτσα, κάνοντας την πιο πυκνή.

  Τα μικρόβια κρύβονται στην κουζίνα!

Ζυμαρικά:

Ακτινίδιο: Η φλούδα του ακτινίδιου περιέχει μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. Επίσης, έχει 2 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά και 3 φορές περισσότερες ίνες από την σάρκα του. Οπότε, είναι καλύτερα να το φάτε με τη φλούδα.

Ακτινίδιο

Λάθος στο μαγείρεμα – Μπρόκολο: 100 γραμμάρια μπρόκολου καλύπτουν την καθημερινή ανάγκη για βιταμίνη C. Ωστόσο, αυτή η βιταμίνη καταστρέφεται σε βραστό νερό και το λαχανικό χάνει τη θρεπτική του αξία. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει καλύτερα να το βράσετε στο ατμό.

Λάθος στο μαγείρεμα – Μπρόκολο

Κι άλλα φαγητά που τόσα χρόνια μαγειρεύουμε λάθος

Κοτόπουλο: Οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής συμβουλεύουν να αφαιρέσετε το δέρμα του κοτόπουλου πριν το μαγειρέψετε γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Προκειμένου να διατηρηθεί η γεύση του, είναι καλύτερο να αφαιρέσετε την πέτσα αμέσως πριν αρχίσετε να τρώτε. Όταν μαγειρεύεται το κοτόπουλο, απορροφά ένα μέρος του λίπους από το δέρμα του, κάτι που κάνει το κρέας πιο ζουμερό και αρωματικό.

φαγητά που τόσα χρόνια μαγειρεύουμε λάθος

Baby πατάτες: Οι baby πατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και B6. Για να διατηρήσετε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες, μαγειρέψτε και ψήστε τις μαζί με τη φλούδα.

Baby πατάτες

Λάθος στο μαγείρεμα – Κόκκινα φασόλια: Κατά κανόνα, τα κονσερβοποιημένα φασόλια που διατηρούνται στο δικό τους ζουμί καλύπτονται συνήθως με άλμη. Όχι μόνο δεν φαίνεται ελκυστικό, αλλά είναι επίσης κακό για την υγεία σας. Αυτή η άλμη περιέχει πολύ νάτριο και άμυλο. Για να το αποφύγετε, χύστε το υγρό και ξεπλύνετε τα φασόλια.

Λάθος στο μαγείρεμα – Κόκκινα φασόλια

 

Τα υπόλοιπα φαγητά που τόσα χρόνια μαγειρεύουμε λάθος

Πουλερικά: Το ψητό κοτόπουλο ή η γαλοπούλα μπορούν να ξεραθούν κατά το μαγείρεμα. Για να το αποφύγετε αυτό, προσπαθήστε να μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου ενώ μαγειρεύετε. Κάθε φορά που το κάνετε, ο φούρνος χάνει θερμότητα, ο χρόνος μαγειρέματος μεγαλώνει και ως αποτέλεσμα τα πουλερικά ξεραίνονται. Επίσης, φροντίστε να αφήσετε το πιάτο να “ξεκουραστεί” για 30-40 λεπτά.

  Πήρε Μια Παλιά Πόρτα Και Την Μετέτρεψε Σε Κάτι Που Όλοι Θέλουμε Για Το Σαλόνι Μας

φαγητά που τόσα χρόνια μαγειρεύουμε λάθος

Ζύμη για πίτσα: Όσοι φτιάχνουν πίτσα τεντώνουν τη ζύμη με τα χέρια τους. Δεν είναι για παράσταση – είναι απλώς ο καλύτερος τρόπος για να την κάνετε απαλή και αφράτη. Όταν ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη, μπορείτε να διώξετε θύλακες αέρα, αποτρέποντας το φούσκωμα της ζύμης όταν την ψήνετε.

Ζύμη για πίτσα

Πιάτα με μπέικον: Σε πολλές συνταγές, οι σεφ προτείνουν να τυλίγετε γαρίδες, κιμά ή λαχανικά με μπέικον πριν τα μαγειρέψετε. Όμως, οι λωρίδες μπέικον μπορούν να μαγειρευτούν άνισα και να καούν μερικώς. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε προμαγειρευμένο χοιρινό. Ψήστε λωρίδες στο φούρνο σε θερμοκρασία 200 ° C. Θα κάνει το μπέικον πιο ελαστικό και ευκολότερο να τυλίξετε άλλα προϊόντα.

Πιάτα με μπέικον

 

enimerotiko.gr

Αφήστε μια απάντηση