Πώς να διατηρείτε το ψωμί φρέσκο για πολλές μέρες
Το φρέσκο ψωμί είναι από τις νοστιμότερες γευστικές απολαύσεις.
Πολύ διαμαρτύρονται ότι το ψωμί που αγοράζουν, μπαγιατεύει γρήγορα. Μεγάλο ρόλο παίζει και ο φούρνο από τον οποίο αγοράζετε, αλλά και το αλεύρι από το οποίο φτιάχνεται.
Δείτε μερικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να δώσετε διάρκεια στη φρεσκάδα του ψωμιού σας:
Πώς να διατηρείτε το ψωμί φρέσκο για πολλές μέρες
Υπολόγισε τις μερίδες ψωμιού που τρως συνήθως και το υπόλοιπο, αφού το κόψεις σε φέτες τοποθέτησε το στη κατάψυξη.
Τύλιξε το με λαδόκολα και κράτησε το στο πιο ψυχρό μέρος της κουζίνας, μακρία από τον ήλιο και ηλεκτρικές συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα. Έχει αποτέλεσμα για τουλάχιστον 3 ημέρες.
Χρησιμοποιήστε σακκούλες τροφίμων, αφού αφαιρέσετε τον αέρα. Βάλτε τις φέτες στη κατάψυξη και αποψύξτε όποτε το χρειαστείτε.
Αγοράστε ψωμιέρα. Μπορεί να σας φαίνεται κάπως ντεμοντέ, αλλά προστατεύει το ψωμί από εξωτερικούς παράγοντες, όπως αέρα και εναλλαγές θερμοκρασίας.
Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram
Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη