Μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά

Μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά . Συνταγή για παραδοσιακή Ελληνική μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά και αρνίσια εντεράκια

Πρόκειται για μία απόλυτα χυλωμένη και πεντανόστιμη Μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά που θα απολαύσει όλη η οικογένεια το βράδυ της Ανάστασης. Δίπλα στα Πασχαλινά αυγά θα μοσχοβολήσει το σπίτι μας Πάσχα και θα μας ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις.

 

Υλικά

Συκωταριά 1 αρνίσια
Έντερα Μισό κιλό αρνίσια
Ζωμό 3 λίτρα κρέατος
Ελαιολαδο 1/2 κούπα
Βουτυρο 2 κουταλιές
Κρεμμυδι 16 φρέσκα και ψιλοκομμένα
Άνηθος 1 κούπα ψιλοκομμένο
Μαιντανος 1/2 κούπα ψιλοκομμένο
Ρυζι 1/2 κούπα Καρολίνα
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Για το αυγολέμονο
Αυγα 2
Χυμός 1/2 κούπα λεμονιού
Για τα εντεράκια
Ξύδι Αρκετό

Μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά

Εκτέλεση για την Μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά

Αρχικά πλένουμε καλά τα αρνίσια εντεράκια και τα γυρίζουμε με την βοήθεια μίας βέργας από μέσα προς τα έξω. Τα πλένουμε και πάλι πολύ καλά και τα βάζουμε μέσα σε μία λεκάνη με πολύ ξύδι. Τα αφήνουμε εκεί για μερικά λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Έπειτα αχνίζουμε την αρνίσια συκωταριά. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία ξεχωριστή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα αρνίσια εντεράκια και την αρνίσια συκωταριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε 3 λίτρα νερό με έναν κύβο κνορ κρέατος και βράζουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει ο κύβος για να βγει ο ζωμός κρέατος. Ρίχνουμε ζωμό κρέατος στην κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια μέχρι να καλυφθεί το φαγητό αντί για νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.

  Πολύχρωμα Αυγά Αληθώς Ανέστη

Προσθέτουμε το ρύζι και ανά διαστήματα συμπληρώνουμε λίγο λίγο ζωμό. Δεν θέλουμε πολλά υγρά στην κατσαρόλα. Βράζουμε λοιπόν για άλλα 20 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα τον χυμό λεμονιού και λίγο από τον ζωμό της μαγειρίτσας. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στην μαγειρίτσα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σούπα. Έτοιμη.

 

Tips για την Μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά

Τα εντεράκια είναι προαιρετικά. Αντί για κύβο κρέατος μπορούμε να βάλουμε κύβο κοτόπουλου.

Η αγαπημένη μας Γωγώ Σαμίου μοιράζεται μαζί μας την δική της συνταγή για παραδοσιακή Ελληνική μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά . Θα βάλουμε αρνίσια συκωταριά, αρνίσια εντεράκια, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο μαϊντανό, λίγο βούτυρο για την νοστιμιά και ζωμό κρέατος. Φυσικά το σπιτικό αυγολέμονο από χυμό λεμονιού και αυγά θα απογειώσει την γεύση.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση