Ετοιμάστε την ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ για τον θαυματουργό ΑΓΙΟ ΦΑΝΟΥΡΙΟ

 

Ετοιμάστε την ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ για τον θαυματουργό ΑΓΙΟ ΦΑΝΟΥΡΙΟ

Ήρθε η ώρα !! Ετοιμάστε την ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ για τον θαυματουργό ΑΓΙΟ ΦΑΝΟΥΡΙΟ

 

Πλησιάζει η ώρα που θα φτιάξουμε φανουρόπιτα στο σπίτι μας προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου.

Εμείς βρήκαμε στο διαδίκτυο μια πανεύκολη συνταγή που είναι πολύ γρήγορη και δεν χρειάζεσαι μίξερ!

Αυτή η λαχταριστή φανουρόπιτα φτιάχνεται μέσα σε μόλις 5 λεπτά και είναι αφράτη και πανεύκολη.

Η συνταγή είναι του Γιάννου Βαλιάνου και την βρήκαμε από το προφίλ του στο Instagram.

Εύκολη φανουρόπιτα χωρίς μίξερ που γίνεται σε μόλις 5 λεπτά

 

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ -Υλικά

-100 μλ ηλιέλαιο

-200 μλ φρέσκο χυμο πορτοκαλι

-130 γρ ζάχαρη

-1 κ.γλ κανέλα

-1 κ.σ κονιάκ ( προαιρετικά )

-1/4 κ.γλ γαρύφαλλο (προαιρετικά)

-250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

-1 φακ baking powder 20γρ

-1/2 φλ καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά )

-λιγο λάδι και λιγο σουσάμι για την φόρμα

 

Ήρθε η ώρα !! Ετοιμάστε την ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ για τον θαυματουργό ΑΓΙΟ ΦΑΝΟΥΡΙΟ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τον χυμο, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλύσουμε την ζάχαρη όσο περισσότερο μπορούμε (βοηθάει στο να μην μας τρίβεται το αποτέλεσμα). Προσθετουμε το κοσκινισμένο αλευρι και το baking powder και ανακατεύουμε τόσο ώστε να έχουμε ένα ωραίο μειγμα. Προσθετουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ριχνουμε ένα ανακάτεμα.

Λαδωνουμε μια φόρμα 20 εκ και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Εάν βάλετε φόρμα 26 εκ. θα σας γίνει κοντό όπως και στο βίντεο. Αν βάλετε φόρμα 20 εκ. θα σας γίνει ψηλό όπως στην φωτογραφία.

Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε.

  Άγιος Φανούριος: Η φανουρόπιτα, τα τάματα η αμαρτωλή του μάνα και οι εμφανίσεις

 

 

Ψήνουμε σε προσθεμρασμενο φούρνο στην μεσαία σχαρα στον αέρα στους 160-170 βαθμούς αναλόγως το ποσό δυνατός είναι ο φούρνος σας για περίπου 40 λεπτά.

Προς το τέλος του ψησίματος ακουμπάμε ελαφρά το χέρι μας πάνω στην φανουροπιτα και αν είναι σταθερή τότε μπορούμε να μπήξουμε την λάμα ενός μαχαιριού και να σιγουρευτούμε ότι είναι ψημένη!

Αν βγει στεγνό είναι έτοιμη.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

vimaorthodoxias.gr

Αφήστε μια απάντηση