Μικρά – μεγάλα μυστικά στην κουζίνα!

 

Μικρά – μεγάλα μυστικά στην κουζίνα!

Μικρά – μεγάλα μυστικά στην κουζίνα

 

Για να κάνουμε την καθημερινή μας ζωή στην κουζίνα πιο απλή αλλά και πιο αποτελεσματική… υπάρχουν μερικές καλές ιδέες που μπορούμε να τις εφαρμόζουμε.

Αρκεί να τις γνωρίζουμε! Ε, γι΄ αυτό είμαστε εδώ!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Υπάρχουν μερικές τόσο απλές κινήσεις, που όμως μπορούν να μας σώσουν από δυσάρεστες καταστάσεις, να κάνουμε οικονομία ή να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ας δούμε μερικές από αυτές!

 

Μικρά – μεγάλα μυστικά στην κουζίνα

 

Για εύκολο ξεφλούδισμα και καθάρισμα

Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τις ντομάτες, βουτήξτε τις για ένα λεπτό σε νερό που κοχλάζει.

Για να καθαρίζονται πιο εύκολα τα κρεμμύδια, βουτήξτε τα σε καυτό νερό και αφήστε για 2 λεπτά.

Για να αφαιρέσετε τη σακούλα με το μελάνι από τις σουπιές χωρίς προβλήματα, βάλτε τις μία ώρα στην κατάψυξη.

 

Για καλύτερη διατήρηση τροφίμων

 

Μην βάζετε ποτέ τα καρότα στο ψυγείο, αν δεν τους κόψετε πρώτα εντελώς το κοτσάνι. Το κοτσάνι απορροφά την υγρασία και κάνει τα καρότα να μαλακώσουν και να μαραίνονται.

Διατηρήστε τις πατάτες σας πολύ καιρό για να μην αρχίζουν να “βλαστίζουν”. Αντιμετωπίστε το, κλείνοντας τις σε χαρτοσακούλα μαζί με ένα μήλο.

Τα λαχανικά διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο, αν τα βάλετε σε χαρτοσακούλα.

 

Έξυπνες συμβουλές μαγειρικής

Για να μην παίρνει ξινή γεύση η κόκκινη σάλτσα από ντομάτες, προσθέστε ελάχιστη ζάχαρη ενώ μαγειρεύετε.

Εάν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος στο φαγητό σας, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με την ίδια ποσότητα πλήρους γιαουρτιού. Αυτό ισχύει τόσο για σούπες και ωμές σαλάτες, όσο και για σάλτσες και φαγητά με κρέας.

  Δείτε τα Σούπερ Δυνατά και Φυσικά Καθαριστικά που Έχετε ήδη Σπίτι σας

Αντικαταστήστε την μπεσαμέλ με ένα μείγμα από χτυπημένους κρόκους με κρέμα γάλακτος ή πλήρες γιαούρτι και τριμμένο τυρί. Τα φαγητά σας θα πάρουν όμορφο χρώμα και πολύ πιο ελαφριά γεύση.

Για να πετύχετε πολύ φουσκωτές μαρέγκες, προσθέστε στα ασπράδια των αβγών λίγη ξηρή μαγιά σε σκόνη και μετά χτυπήστε τα.

 

Διώχνοντας τις δυσάρεστες μυρωδιές

Εάν το τηγάνι που έχετε τηγανίσει ψάρια, ακόμη κι αν και το έχετε πλύνει πολύ καλά, εξακολουθεί να έχει κάποια ελαφριά οσμή ψαριού, το τρίβετε με λεμόνι, το ξεπλένετε με νερό και το αφήνετε να στεγνώσει.

Η δυσάρεστη μυρωδιά του αβγού θα φύγει από τα ποτήρια σας αν τα ξεπλύνετε με ελληνικό καφέ.

 

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση