Σπαράζει η ψυχή μας: Σκύλος αποχαιρετάει τον κηδεμόνα του και δακρύζει στη κηδεία του

 

Σπαράζει η ψυχή μας

Σπαράζει η ψυχή μας: Σκύλος αποχαιρετάει τον κηδεμόνα του και δακρύζει στη κηδεία του (pics)

Σκύλος αποχαιρετάει τον κηδεμόνα του και δακρύζει στη κηδεία του

 

Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δεν γίνεται να μην λυγίσεις αν το δεις..

Σκύλος αποχαιρετά τον αγαπημένο του κηδεμόνα και λυγίζουν και οι πέτρες στη κηδεία του..

Ο θάνατος δεν προειδοποιεί.

Επομένως, το να ξεπεράσετε την απώλεια ενός αγαπημένου σας προσώπου είναι πάντα δύσκολο για την οικογένεια και τα κατοικίδια σας. Αυτή ήταν η αποκαρδιωτική περίπτωση του σκύλου με το όνομα «Zeus», ο οποίος πρωταγωνίστησε σε μια δραματική στιγμή κατά τη διάρκεια της κηδείας του ιδιοκτήτη του βόρεια του Μεξικού.

Το συγκινητικό επεισόδιο καταγράφηκε σε βίντεο viral από το TikTok.

 

Όποιος ζει με σκύλους ξέρει ότι έχει συναισθήματα πολύ παρόμοια με τα δικά μας.

Οι γούνινοι μας δημιουργούν δεσμούς στοργής, φιλίας και πίστης τόσο δυνατούς μαζί μας, που ούτε ο θάνατος δεν μπορεί να τους σπάσει. Απόδειξη είναι ο αποχαιρετισμός αυτού του σκύλου στον ιδιοκτήτη του, τις τελευταίες στιγμές της κηδείας.

 

 

Σπαράζει η ψυχή μας: Σκύλος αποχαιρετάει τον κηδεμόνα του και δακρύζει στη κηδεία του

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στο Ciudad Juárez, στο βόρειο Μεξικό, στα σύνορα με τις ΗΠΑ (η πόλη είναι προβληματική με το Ελ Πάσο του Τέξας). Ένα καφέ και άσπρο pitbull κέρδισε χιλιάδες καρδιές καθώς αποχαιρετούσε τον ιδιοκτήτη του. Η σκηνή καταγράφηκε από βοηθούς κηδειών και αναρτήθηκε στο Tik Tok.

Η τελετή αποχαιρετισμού μαγνητοσκοπήθηκε από έναν από τους παρευρισκόμενους, τον χρήστη του Διαδικτύου Nalleli Herrera – όπως φαίνεται από τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν, η Herrera είναι η κόρη του κηδεμόνα του Δία, του pitbull (μεταχειρίζεται τον νεκρό ως «μικρή μητέρα»).

  Σκύλος που ακρωτηριάστηκε λόγω καρκίνου χαίρεται και πάλι και παίζει χάρη στο προσθετικό του πόδι

Υπάρχουν πέντε σύντομα βίντεο, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της μετάβασης.

Είναι ένα μεξικάνικο έθιμο που μπορεί να δει κανείς ήδη σε ορισμένες πόλεις της Βραζιλίας. Όλες οι αναρτήσεις παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και μία από αυτές τράβηξε την προσοχή πέντε εκατομμυρίων χρηστών του Διαδικτύου.

 

Αν η βαρύτητα της στιγμής δεν ήταν αρκετή, ο Δίας κατάφερε να συγκινήσει ακόμη περισσότερους παρευρισκόμενους στο πέρασμα και όλους όσους είχαν πρόσβαση στις εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα. Μεταξύ των σχολίων, πολλοί άνθρωποι ζητούν να “φροντιστεί καλά το pitbull από τους νέους ιδιοκτήτες”.

Ο σκύλος παρέμεινε στον θάλαμο καύσης καθ’ όλη την περίοδο του χωρισμού.

Καθώς το φέρετρο ήταν έτοιμο να κλείσει, ένας από τους συγγενείς ενθάρρυνε το πίτμπουλ να πλησιάσει, για να παρατηρήσει τον ιδιοκτήτη για τελευταία φορά.

Ο Δίας φαινόταν να έχει επίγνωση της βαρύτητας της στιγμής. Μπορεί να παρατηρηθεί να πλησιάζει απαλά και να τοποθετεί τα μπροστινά του πόδια στην άκρη του φέρετρου. Ο σκύλος ένιωσε πολύ σκληρά την απώλεια του ιδιοκτήτη – φαίνεται να προσφέρει λουλούδια στον μεγάλο του φίλο.

 

Έχουν συναισθήματα τα σκυλιά;

Αυτή είναι μια εντελώς περιττή ερώτηση για όποιον μοιράζεται τη ζωή με έναν σκύλο . Για τους κηδεμόνες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γούνινοι είναι ικανοί να κατανοήσουν τα συναισθήματά μας και επίσης να αντιδράσουν σε αυτά.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες πρέπει να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι αναπτύσσουν συναισθήματα προς την ανθρώπινη οικογένεια αλλά και προς άλλα οικογενειακά κατοικίδια. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, και σε άλογα, γάτες, ορισμένα πτηνά ακόμη και χοίρους.

  Αλιγάτορας τρύπωσε σε σπίτι οικογένειας – Τους ειδοποίησε ο σκύλος τους

Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στα πανεπιστήμια της Βουδαπέστης (Ουγγαρία, 2006), της Οξφόρδης (Μεγάλη Βρετανία, 2004), του Σάο Πάολο (Βραζιλία, 2011) και της Ναγκόγια (Ιαπωνία, 2003), μεταξύ άλλων, απέδειξαν τους συναισθηματικούς δεσμούς μεταξύ των σκύλων και των κηδεμόνων τους. .

Η ύπαρξη φιλίας μελετήθηκε ακόμη και μεταξύ των αστέγων (Sao Paulo, 2011) και μεταξύ περιστασιακών φροντιστών, που προσφέρουν φαγητό ή καταφύγιο τις κρύες μέρες (Nagoya, 2003). Στα σπίτια, τα σκυλιά είναι σε θέση να δημιουργήσουν διαφοροποιημένες σχέσεις με τους ανθρώπους της οικογένειας και τα συναισθήματα επιμένουν ακόμη και μετά από μερικά χρόνια χωρισμού.

Τα σκυλιά είναι σε θέση να κατανοήσουν τις εκφράσεις του προσώπου και του σώματος, καθώς και ορισμένους ήχους που εκπέμπουν οι άνθρωποι και αρχίζουν να προσπαθούν να βοηθήσουν. Μπορούν να κατανοήσουν τον φόβο, τον θυμό, τη λύπη, τη χαρά, την ευφορία κ.λπ.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλοί γούνινοι εργάζονται ως θεραπευτές σε νοσοκομεία, σπίτια ηλικιωμένων, ορφανοτροφεία και επίσης ως σύντροφοι για ανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

Η πίστη, η συνεχής παρουσία και η ικανότητα των σκύλων να συμπάσχουν βελτιώνουν τις υποκειμενικές συνθήκες των ασθενών. Επιπλέον, οι άνθρωποι αρχίζουν να έχουν έναν «στόχο στη ζωή»: να φροντίζουν αυτόν τον φίλο όλων των ωρών.

Όσον αφορά τον θάνατο, τα σκυλιά μάλλον δεν τον αντιλαμβάνονται ως οριστικό χωρισμό, χωρίς μέση λύση. Νιώθουν την απουσία και μπορεί να περάσουν μήνες ή και χρόνια περιμένοντας την επιστροφή πολύ ανιδιοτελών κηδεμόνων. Τις πρώτες μέρες βιώνουν θλίψη, η οποία φαίνεται να γίνεται λιγότερο επώδυνη για την υγεία με την πάροδο του χρόνου.

  «Αχ, ρε μάνα!»: Ένα κείμενο που προβληματίζει και συγκινεί

Ανάμεσα στα σημάδια που εκπέμπουν οι σκύλοι, παρουσιάζουν απώλεια ζωτικότητας και ενθουσιασμού, ανορεξία (έλλειψη όρεξης) και παρατεταμένο ύπνο. Κάποια γούνινα αναπτύσσουν συναισθηματικές ασθένειες, όπως κατάθλιψη, άγχος και ελλειμματική προσοχή. Πραγματικά μοιάζουν πολύ με τους ανθρώπους και επομένως αξίζουν την πλήρη προσοχή μας.

 

 

Σπαράζει η ψυχή μας: Σκύλος αποχαιρετάει τον κηδεμόνα του και δακρύζει στη κηδεία του 

fanpage.gr

Αφήστε μια απάντηση