Μια παραμυθένια ιστορία: Άστεγος συναντά την κόρη του έπειτα από 14 χρόνια -Οι «καλές νεράιδες» που του άλλαξαν τη ζωή

 

Μια παραμυθένια ιστορία

Μια παραμυθένια ιστορία: Άστεγος συναντά την κόρη του έπειτα από 14 χρόνια -Οι «καλές νεράιδες» που του άλλαξαν τη ζωή

Άστεγος συναντά την κόρη του έπειτα από 14 χρόνια -Οι «καλές νεράιδες» που του άλλαξαν τη ζωή

 

Μια ιστορία που θυμίζει χειμωνιάτικο παραμύθι κάνει τον γύρο του διαδικτύου στη Γαλλία, όταν ο Πατρίς, άστεγο εδώ και δεκαετίες, συνάντησε την κόρη του που είχε χάσει τα τελευταία 14 χρόνια.

Ο Πατρίς, ένας άνδρας γύρω στα 65, ζούσε εδώ και τρεις σχεδόν δεκαετίες στον δρόμο, χαρακτηρισμένος με το ακρωνύμιο που συνηθίζεται να ακολουθεί τους αστέγους στη Γαλλία: SDF (που σημαίνει, χωρίς μόνιμη κατοικία).

Πριν από κάποιες ημέρες, μια γυναίκα, ιδιοκτήτης καταστήματος μεταχειρισμένων ενδυμάτων στη μικρή Λεσπάρ, μια κοινότητα μόλις 5.000 κατοίκων βόρεια της Ζιρόντ, έμελλε να γίνει η «καλή νεράιδα» του Γάλλου αστέγου.

Εκείνη τη νύχτα το θερμόμετρο έδειχνε στη μικρή κοινότητα της Γαλλίας μείον έξι βαθμούς και ο Πατρίς ζήτησε από την Κριστέλ, όπως είναι το όνομα της γυναίκας, να πλησιάσει στη σόμπα του καταστήματός της για να ζεσταθεί.

Η έμπορος όμως ένιωθε πως μια στιγμή καλοσύνης δεν ήταν αρκετή για τον άστεγο, που παρότι είχε συνηθίσει να ζει στον δρόμο, ήταν αντιμέτωπος με ασυνήθιστα έντονο κρύο.

 

Μια παραμυθένια ιστορία: Άστεγος συναντά την κόρη του έπειτα από 14 χρόνια -Οι «καλές νεράιδες» που του άλλαξαν τη ζωή

 

Εκείνη τη νύχτα είχε μείον 6 βαθμούς

«Είχε μείον 6 βαθμούς εκείνη τη νύχτα. Δεν είναι συνηθισμένο στα μέρη μας. Μου είπε “καλησπέρα, κυρία, καλή χρονιά”. Του πρότεινα να ζεσταθεί, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό» λέει η Κριστέλ στην τηλεόραση France 3.

«Κάλεσα μια φίλη και αναρωτήθηκα αν ήταν ποτέ δυνατό να επιστρέψουμε στη ζεστασιά του καναπέ μας σαν να μη συμβαίνει τίποτα», συμπληρώνει. Εκείνη και η έτερη «καλή νεράιδα» του αστέγου, η Βιρζινί, ξεκίνησαν μια ολόκληρη εκστρατεία ευαισθητοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  O απλός και αλάνθαστος τρόπος να ξεχωρίσεις ένα γινωμένο καρπούζι σε δευτερόλεπτα

 

Συγκέντρωσαν 900 ευρώ σε έναν διαδικτυακό έρανο και κατάφεραν να κινητοποιήσουν την περιφέρεια της Ζιρόντ, που πρότεινε στον Πατρίς να διανυκτερεύσει για τρεις νύχτες σε ξενοδοχείο της περιοχής. Ο «Ερυθρός Σταυρός» ανέλαβε να προσφέρει καθαρά ρούχα στον 65χρονο, ενώ μια κομμώτρια προσφέρθηκε να τον κουρέψει.

 

Η απίστευτη ιστορία του Πατρίς και της κόρης του

«Δεν νιώθαμε πως κάναμε κάτι το συγκλονιστικό» σημείωσε στην τηλεόραση η Βιρζινί, ωστόσο εκείνο που ακολούθησε ξεπέρασε τις προσδοκίες τόσο των δύο γυναικών, που δεν έμειναν άπραγες μπροστά στη δυσκολία ενός ανθρώπου, όσο και του ίδιου του αστέγου.

Συζητώντας με τον Πατρίς, εκείνος τους εκμυστηρεύθηκε πως είχε μια κόρη, ένα κορίτσι που έχασε πριν από 14 ολόκληρα χρόνια.

Την τύχη της Ορόρ, όπως έλεγαν την κόρη του, αγνοούσε ο άστεγος από τότε που εκείνη ήταν μόλις 12 ετών. Τότε, καθώς ο ίδιος δεν είχε καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και βρέθηκε να μένει στο δρόμο, την ανατροφή του κοριτσιού είχε αναλάβει η Πρόνοια.

 

Η 26χρονη κόρη αναζητούσε τον πατέρα της

Η μονάκριβη κόρη του θα πρέπει να ήταν σήμερα 26 ετών. Πώς όμως να τη βρει; Οι δύο γυναίκες ξεκίνησαν μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 400 κοινοποιήσεις αργότερα και μόλις δύο ώρες από την ανάρτηση, η Ορόρ επικοινώνησε μαζί τους. Η 26χρονη ήταν καλά και ζούσε πλέον στην πόλη της Γαλλίας Νανσί.

«Είχα καλέσει σε όλα τα δημαρχεία, αλλά δεν είχα λάβει καμία απάντηση. Ήμουν τόσο φορτισμένη. Δεν ήμουν πια έφηβη, είμαι μια νέα γυναίκα. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να καλύψουμε το χαμένο χρόνο» λέει η 26χρονη, που συνάντησε το απόγευμα της Κυριακής τον πατέρα της έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια.

  Αγάπη και Δύναμη: Μητέρα μεγαλώνει μόνη της 3 παιδιά με εγκεφαλική παράλυση

Τώρα, ο Πατρίς έχει κάθε λόγο να προσπαθήσει να φτιάξει τη ζωή του.

Όπως διαβάζουμε, θέλει να κάνει μια νέα αρχή και έχει ήδη αποταθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής του, προκειμένου να δει πού μπορεί να απασχοληθεί, ώστε να συνεχίσει να πληρώνει για στέγη και τροφή.

 

iefimerida

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση